Tuesday, January 3, 2012

SME Loan / Business Loan - Proses

Salam . . . .

Bagi yg sedia Maklum, Saya, melalui SME Loan - Sumber Pinjaman PKS menawarkan khidmat Nasihat / Konsultan dan menguruskan Pinjaman Perniagaan bagi Pihak " Pelanggan "  dengan Persetujuan ' Pelanggan " dengan syarat2 dan yuran Dokumentasi yang di bincangkan bersama.

Proses yang perlu di lalui

1.   Berbincang/ pre-interview
2.   Pelanggan mengisi borang sambil menyediakan 4 dokumen ASAS
            a] IC
            b] CCRIS Report - dapat di BNM
            c] Bank statement - 6 bulan terkini
            d] SSM - lengkap
3.   Saya menerima borang dengan semua dokumen asas untuk di nilai dan teliti sebelum menentukan jumlah layak pinjam dan dari institusi mana serta skim apa yg layak

4.   proses ini akan mengambil masa purata selama 14 hari bekerja dan adalah PERCUMA [ setakat ini ]

5.   surat penilaian di keluarkan dan saya kan berbincang dengan "Pelanggan"  bagi menjelaskan proses2 lanjut dan yuran2 dokumentasi yg terlibat.

6.   "Pelanggan" membayar yuran dokumentasi yg di kenakan dan Pihak syarikat akan mula melengkapkan dokumen dengan kerjasama "Pelanggan" dan proses boleh mengambil masa 2 minggu hingga 4 minggu  - ber gantung kepada kes.

7.   Proposal akan di hantar kepada Bank untuk di proses and Bank akan membuat "Site Visit" bagi menentukan ke aslian kes dan syarikat.

8.   Pelanggan akan berurusan dengan Bank hinga mendapat kelulusan dan "Pelanggan" akan membayar "profesional Fees" seperti di persetujui kedua2 pihak dan Pelanggan akan MAJU dalam PERNIAGAAN !

Jika ada perkara berbangkit dan Pelanggan tak dapat memenuhi syarat2 seperti di atas - adlah di nasihatkan berbincang dengan pihak syarikat melalui saya untuk memudahkan kami membantu Pelanggan MAJU DALAM PERNIAGAAN.

No comments:

Post a Comment