Wednesday, June 22, 2011

Hospital oh Hospital . . . .

Salam Sejahtera kepada semua . . .

Saya ingin berkongsi satu kisah yg di kata kan benar dan berlaku baru2 ini di Subang Jaya. Seorang sahabat yang amat berjaya dalam kerjaya nya telah selamat mendirikan rumahtangga yg di-rancang bersama Bunga Idaman pada awal tahun lepas - February 2010.

Kehidupan mereka di lihat amat Tenang dan bahagia selama waktu berkahwin, malah lebih meriah apabila sang Isteri telah d sahkan mengandung pada pertengahan tahun lepas [ sekitar May/Jun ]

Sang isteri adalah seorang Eksekutif Pemasaran d sebuah Bank tempatan, namun mengambil keputusan untuk berhenti kerja bagi menumpukan perhatian kepada keluarga apabila telah d sahkan mengandung. Si Suami pula adalah seorang Jurutera IT d sebuah syarikat bersaiz sederhana yang bertapak kukuh d Cyberjaya. Waktu bekerja Si Suami agak panjang namun Pendapatan Si Suami mampu untuk menampung segala keperluan keluarga. Dengan perancangan teliti dan sikap berjimat cermat, Pasangan Muda ini hidup sederhana dan memiliki sebuah kereta keluarga dan tinggal d rumah sendiri yang d beli dengan wang simpanan mereka dan sedikit bantuan ikhlas ibu bapa masing2.
Mereka juga bebas hutang dan masih menyimpan secara tetap serta melabur dalam saham amanah . .

Segala persiapan untuk menyambut cahayamata sulong telah di sediakan dengan begitu teliti dan hampir sempurna, Sang Isteri sibuk dengan stokin2 kecil dan memborong sakan melalui Online . . . manakala Si Suami sibuk memastikan bilik bayi menepati tema yg telah d tetapkan oleh Sang Isteri kesayangan . . .

Menjelang tarikh yg di jangka, Si Suami sebaik mungkin mengelak untuk d hantar bekerja luar daerah atau bekerja lebih masa. Namun apabila Sang Isteri telah menunjukkan tanda2 awal untuk melahirkan zuriat yg di nanti , Si Suami masih d tempat kerja. Tanpa berlengah lagi, Si Suami memecut balik dan segera membawa Sang Isteri ke Hospital.

Namun, apabila sampai d hospital, Sang Isteri telah menghadapi masalah tekanan darah dan masalah lain yg menyebabkan ianya Ber-risiko tinggi untuk melahirkan dalam keadaan normal. Pihak hospital terpaksa merujuk kan kes Sang Isteri kepada Hospital Pakar dan dengan kadar segera, Sang Isteri telah di bawa ke Pusat Rawatan Pakar yg memang Terkenal. setelah di periksa, Sang Isteri "ber-peluang" untuk melahirkan anak dengan selamat tanpa menjejaskan keselamatan atau Nyawa Ibu dan Anak - Tapi dengan syarat . . . . Pihak hospital menuntut Si Suami membayar "Deposit Rawatan" sebelum mereka membawa Sang Isteri tadi masuk ke Bilik Bersalin.

Di sini timbul masalah - Si Suami terlalu bergegas balik dan bertukar hospital ke hospital lain serta tidak membawa cash yang cukup dan tidak memiliki sebarang bentuk Kredit utk d gunakan . . . waktu sudah lewat tengah malam dan semua ATM machine dah OFFLINE. Keputusan terletak d tangan Si Suami atas keselamatan atau Nyawa Sang Isteri dan Anak yg d kandung 9 bulan dengan penuh kasih sayang itu . . .

Alangkah Baiknya kalau Si Suami memiliki sekurang kurangnya satu kredit Card untuk di Gunakan pada masa2 seperti yg tak d jangka begini . . .

Call saya di 012 3435223 untuk sebarang urusan permohonan Kad Kredit, Balance Transfer dan Pinjaman Peribadi atau Pinjaman perniagaan anda.

Dalam kes pasangan tadi, nasib baik ada adik -beradik Sang Isteri yang memiliki Debit Card dengan baki mencukupi yg dapat mendahulukan bayaran deposit Rawatan tersebut. Sang Isteri telah selamat melahirkan bayi perempuan dan Si Suami telah mendapat pengajaran yg amat berguna sekali - Apply dan Simpan dan bawa Kredit Card bersama anda setiap masa.

Sekian untuk santapan mata dan Minda Anda !

No comments:

Post a Comment